machiaj

Machiaj arabesc de seara

Machiaj arabesc de seara

Introducere in stilul machiajului arabesc de seara

Machiajul arabesc de seara este renumit pentru intensitatea si dramatismul sau, fiind o alegere populara atat in randul femeilor din Orientul Mijlociu, cat si al celor din alte colturi ale lumii. Acest stil de machiaj isi propune sa accentueze in mod distinct frumusetea naturala, focalizandu-se pe ochi si pe luminozitatea tenului. In acest articol, vom explora caracteristicile specifice, tehnicile utilizate si produsele recomandate pentru realizarea unui machiaj arabesc de seara perfect.

Pregatirea pielii pentru machiaj

Inainte de a aplica orice tip de machiaj, pregatirea pielii este un pas esential. Pentru un machiaj arabesc de seara, este important ca pielea sa fie cat mai hidratata si neteda, pentru a permite produselor de machiaj sa se aseze uniform. Curatarea fetei cu un gel sau spuma potrivite tipului de piele, urmata de aplicarea unei lotiuni tonice si a unui serum hidratant, va asigura o baza perfecta. Nu in ultimul rand, utilizarea unei creme hidratante si a unui primer va ajuta la fixarea machiajului pe durata intregii seri.

Focalizare pe ochi: Tehnici si culori

Ochii sunt elementul central in machiajul arabesc de seara. Linii dramatice si umbre profund colorate definesc acest stil. Incepe prin aplicarea unei baze de fard pentru a asigura longevitatea machiajului. Foloseste farduri in nuante de auriu, bronz sau maro pentru a crea un efect cald, aplicand culoarea mai intensa in coltul extern al ochilor. Nuanta mai deschisa va merge spre interiorul ochilor pentru a deschide privirea. Eyeliner-ul negru, aplicat atat pe linia genelor superioare, cat si pe cea inferioara, va defini ochii, iar o linie de tuș extinsa va accentua forma acestora. Mascara abundenta, eventual chiar aplicarea unor gene false, va completa look-ul, oferind volum si intensitate privirii.

Sculptarea fetei cu tehnici de contouring si iluminare

Contouring-ul joaca un rol important in machiajul arabesc de seara, deoarece ajuta la definitia si iluminarea fetei. Foloseste un bronzer sau o pudra de contouring cu doua nuante mai inchise decat culoarea tenului tau pentru a defini pometii, partea superioara a fruntii, maxilarele si lateralele nasului. Aplica iluminator pe podul nasului, deasupra pometilor, in centrul fruntii si pe arcul lui Cupidon deasupra buzelor pentru a adauga un plus de stralucire. Aceste tehnici vor ajuta la obtinerea unui look sculptat, dar natural, specific machiajului arabesc de seara.

Buze pline de expresivitate

Buzele in machiajul arabesc de seara sunt de obicei acoperite in culori puternice, cum ar fi roșu aprins, burgundy sau tonuri de maro inchis. Conturarea buzelor cu un creion inainte de aplicarea rujului va asigura precizia si longevitatea culorii. Pentru un plus de volum, aplica un strop de gloss in centrul buzelor, acest lucru va atrage lumina si va face buzele sa para mai pline. Este important sa echilibrezi intensitatea culorilor: daca ai optat pentru ochi foarte accentuati, alege o nuanta mai neutra pentru buze, pentru a mentine un echilibru estetic.

Realizarea unui machiaj arabesc de seara este o arta care necesita timp si practica. Cu toate acestea, prin urmarea pasilor prezentati mai sus si prin utilizarea produselor potrivite, oricine poate obtine un look glamuros si sofisticat, perfect pentru orice ocazie speciala. Experimenteaza cu diferite culori si texturi pentru a-ti adapta stilul la personalitatea si tinuta ta, iar rezultatele cu siguranta vor fi spectaculoase.

Chez Marie
Chez Marie
Articole: 39